Портретна фотография

Портретната фотография има за цел заснемането на човешкия лик .

Всеобщото мнение е, че като цяло фотографията улавя момента, придава му характер, уваковечава ситуация и така на татък, но… до тук с баналностите.

Моят подход е малко по-различен. Заснемането на портет не се случва „ на всяка цена“ . Заснемането на портерт се случва бавно и постепенно, изисква нашето запознаване, вникване в същността, установяването на връзка между моделът и фотографърт, която експлодира в нестандартност уловена от обектива.

Всяка бръчка, всеки изразителен поглед има своята история, която заслужава да бъде разказана. В работата си правя това – разказвма истории, разкривам скрити желания, улавям безутешен гняв и явна сърдечност. Всичко това се преплита в едина изпълнена с емоции сесия, която ще топли сърцата ви дълги години след това.

Как точно се случва магията на портретната фотография?

Първо и много важно е да ми разкажете вашето виждане за това какъв точно портрет желаете – бизнес, артистичен, за социалните мрежи и тн. Това е достатъчно да определя насоката на работа и да започна емоционално и дълго да представям идеи си. След това нещата просто се случват. Убедете се сами.